christavandenberg.nl Spaceboxes krijgen groen licht

Delta nr 25, september 2003

Na een flinke vertraging worden eind september de eerste spaceboxes geplaatst aan de Leeghwaterstraat.

Vorige week heeft de gemeente vergunning verleend voor de bouw van de 234 tijdelijke studentenwoningen op de campus. De vergunning geldt vijf jaar. Inmiddels is begonnen met het bouwrijp maken van het voormalig grasveldje achter het Elektro-gebouw. Half oktober zullen de bewoners hun nieuwe kamers betrekken.

Duwo wilde de woningen oorspronkelijk half augustus bewoond hebben, maar bewoners van de nabijgelegen Korvezeestraat maakten bezwaar. Zij lichtten hun zienswijze eind juli toe tijdens een hoorzitting. De gemeente verklaarde het bezwaar van de omwonenden ongegrond.

Een deel van de woningen bestaat uit de zogenaamde spaceboxes, geprefabriceerde woningen van composiet. Ze zijn stapelbaar en eenvoudig te (ver)plaatsen en gaan als woning zeker tien jaar mee. Iedere unit van zes en een halve bij drie meter is voorzien van keuken, badkamer en meubilair. Het andere deel bestaat uit portocabines, die eveneens zijn uitgerust met alle voorzieningen. Na vijf jaar kunnen de woningen eenvoudig van locatie veranderen.

Alle kamers zijn bestemd voor buitenlandse MSc-studenten. Zij mogen gedurende hun hele masteropleiding aan de Leeghwaterstraat blijven wonen. Velen van hen zitten inmiddels in short-stay-woningen. Zodra de spaceboxes en containers bewoonbaar zijn komt deze short stay housing weer beschikbaar voor buitenlandse studenten die hier voor kortere tijd zijn.

De bewoners van de Korvezeestraat zijn van plan opnieuw bezwaar in te dienen bij de gemeente. De bouw kan alleen stilgelegd worden als zij ook naar de rechter stappen. Over deze gang naar de rechter heeft de bewonerscommissie nog niet besloten.

 

 
Life after Pinochet

Life After Delft: No more Suriname food

Dutch Talk

Dutch Talk

Standplaats Sjanghai

 

terug naar boven