christavandenberg.nl Een beetje winnaar

Delta nr 24, september 2003

Met twee eerste prijzen heeft het Delftse Formula Student Racing Team het niet slecht gedaan op de jaarlijkse internationale autowedstrijd in Groot-Brittannië, vorige maand. Toch had het team gehoopt op meer.

Het team presteerde goed in het eerste deel van de wedstrijd, de static events. Zowel voor het ontwerp als de presentatie van het businessplan sleepten de Delftenaren de eerste prijs in de wacht. De verwachtingen voor de dynamic events, waarbij de auto daadwerkelijk moet rijden, waren hooggespannen. Maar net voor aanvang van dit programmaonderdeel begaf de motor het door backfire (verbranding in de inlaat in plaats van de motor). Deelname was verder onmogelijk. Uiteindelijk werd een 21ste plaats behaald in het algemeen klassement.

De teleurstelling was groot. Met name omdat de Delftenaren zich dit jaar voor het eerst tot de kanshebbers rekenden. ,,De auto is klein en licht'', vertelt teammanager Arnaud Westenberg. ,,Dit komt onder meer door innovatief gebruik van koolstofvezel en een één-cilindermotor.''

Aan de Formula Student Competition doen jaarlijks zo'n veertig studententeams mee van technische universiteiten over de hele wereld. Het draait in deze wedstrijd om door studenten ontworpen en gebouwde wagens. Deze worden beoordeeld op zaken als acceleratie, ontwerp, kostenplaatje en snelheid. Het hoogtepunt van de competitie is de endurance, een race over 22 kilometer.

Het Delftse team bestaat uit bijna tachtig studenten, van wie er 53 bij de wedstrijd aanwezig waren. Binnenkort zal een nieuw studententeam de fakkel over nemen. Wie mee wil doen kan zich nog aanmelden.

 

 
Life after Pinochet

Life After Delft: No more Suriname food

Dutch Talk

Dutch Talk

Standplaats Sjanghai

 

terug naar boven